Adoption

Att adoptera en katt från Hjälp Utsatta Katter få Hem är en god gärning. Du hjälper en utsatt hemlös katt få ett hem.

För att få adoptera en katt av oss så ska du se katten som en familjemedlem och vara beredd att ge katten ett livslångt hem. Du ska även ha en plan för hur du ska kunna behålla katten även om du får förändrade livsförhållanden som till exempel barn, sambo, flytt, nytt jobb, andra husdjur eller resor. 

Generellt ansvar
Det är ditt ansvar som adoptör/ägare att se till att katten har det bra, blir väl omhändertagen, aktiverad och får den kärlek som den så väl förtjänar.

Ekonomiskt ansvar
Utöver ett kärleksfullt hem ska du även ha tänkt igenom den ekonomiska biten. Det kostar pengar att försäkra, vaccinera och ge veterinärvård om det behövs. Utöver detta tillkommer kostnader för foder, kattoalett, transportbur, leksaker med mera. Att adoptera en katt från oss kostar 2500 kronor. 

Medicinskt ansvar
Vuxna katter och kattungar är kastrerade, avmaskade, vaccinerade och id-märkta när de levereras från oss.
 
Adoptera kattunge
Det går bra att anmäla intresse för kattungar så fort de kommer in men de levereras först när de är redo att lämna stödhemmet de bor i. Inga kattungar flyttar från sin mamma innan de är 12 veckor gamla. För att få boka en kattunge ska du först godkännas som adoptör av Hjälp utsatta katter få hem.

Kattungar adopteras endast tillsammans med ett syskon, en annan kattunge eller till ett hem där det sedan tidigare finns en katt som är max fem år gammal.

Innekattspolicy
Alla katter adopteras som innekatter om inte särskilda skäl finns, i så fall beslutas detta av Hjälp Utsatta Katter få Hem.

Avtal
Alla katter som ska adopteras får först provbo en tid i sitt blivande hem för att se att allt fungerar och att alla trivs. Vid adoption skrivs ett adoptionsavtal.

Vi ställer krav på innätad/inlgasad balkong, försäkring och årlig vaccination.

Adoptionsprocess

Först fyller man i en intresseanmälan. Vi ringer upp för ett samtal. Vi gör hembesök. Vi matchar rätt katt till rätt hem. Vi levererar katten/katterna och installerar dem. De provbor hos er tills vi ser att allt går åt rätt håll, dvs de äter, sköter lådan, vill leka, och att ni trivs med varandra. Tyvärr har vi inte möjlighet att arrangera träff med katten innan provboende. Sedan skrivs adoptionsavtal. Inga katter adopteras ut okastrerade. Vi kastrerar kattungar innan adoptionsavtal skrivs.

Kontakta oss gärna för mer information om vad som gäller vid adoption och ta gärna en titt på katterna som letar efter hem!