FHUKH skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt att du som lämnar personuppgifter till FHUKH ska vara trygg med hur vi behandlar dina uppgifter. Vi värnar om din integritet och din kontroll över dina uppgifter.

Den 25 maj 2018 ersätts Sveriges personuppgiftslag (PuL) med EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Den nya lagen är anpassad till hur samhället ser ut idag och omfattar behandling av personuppgifter oavsett om det sker analogt, digitalt, i register, brev eller epost med mera. Reglerna i den nya dataskyddsförordningen är tydligare och striktare än i PuL och innebär därför att skyddet för dina uppgifter blir ännu starkare. Personuppgifter är allting som kan identifiera en person, till exempel namn, adress, personnummer och telefonnummer.

Vi sparar inga onödiga personuppgifter och sparar inte uppgifterna längre än vi behöver dem för ändamål som till exempel att hantera din intresseanmälan, skicka nyhetsbrev, annan information eller frågor om gåvor till vårt arbete för katterna.

Du behöver inte göra något med anledning av denna lagändring, utan får den här informationen för att du ska veta hur vi behandlar dina uppgifter. Du kan alltid kontakta oss om du vill att vi ändrar eller raderar dina uppgifter. Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part.