Intresseanmälan, Adoption

Intresseanmälan är själva utgångspunkten i adoptionsprocessen men är inte bindande. Du behöver inte ange en specifik katt av intresse, utan vi diskuterar oss gärna gemensamt fram till ett lämpligt urval och den rätta katten. För olika individer har olika behov och de finns i alla former och åldrar, färger, tysta eller pratiga, aktiva eller eftertänksamma. Men de är alla katter. Tänk därför på att fylla i intresseanmälan så utförligt som möjligt, så ska vi hjälpa dig att hitta just den katt som passar just er personlighet och livsstil.

Viktigt att veta:

  • Vi verkar i Stockholmsområdet (och inom 10 mils radie)
  • Vi har en 20-årsgräns på adoption. Skickar du in en intresseanmälan och är under 20 så kommer den ej besvaras
  • Alla katter adopteras som innekatter. Har du/ni balkong skall den vara innätad/inglasad innan katten flyttar in
  • Vi genomför en telefonintervju och hembesök innan katten flyttar in för provboende
  • Alla adoptioner föregås av ett provboende, tiden varierar mellan 2v-4mån eller den tid det behövs

Innan du/ni gör en intresseanmälan ser vi gärna att ni läst igenom vår adoptionsinformation samt har tänkt igenom allt noga och verkligen är redo att skaffa katt för 10-20 år framåt med allt vad det innebär.

Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på alla intresseanmälningar, men vi gör så gott vi kan. Vi är också mycket selektiva när det gäller adoption/jourhem, och förbehåller oss rätten att neka en ansökan utan att ange specifika orsaker.

Intresseformulär

  • OBS! Vi kan inte adoptera ut katter mer än 10 mil från Stockholm. Se Svekatts sida för organisationer närmare dig om du bor längre bort: http://www.svekatt.se/medlemsorganisationer/


  • Exempelvis: Bor du i 2a hand? Inneboende? Husbil? Etc.
  • Vi har som krav på att balkong/fransk balkong/uteplats ska vara innätad med träreglar som byggs som en ram, som man sedan fäster nätet i. Är detta inte ett alternativ för dig/er så kommer vi ej gå vidare.
  • Eran katt måste vara årligen vaccinerad för att vi ska kunna flytta en katt till er. Vi har krav på att våra katter årligen ska vaccineras.

Vi lagrar alla inkommande intresseanmälningar för att kunna kontakta dig. När du skickar din intresseanmälan godkänner du att vi behandlar dina uppgifter i enlighet med PUL. Det är bara våra medarbetare som kan se dina uppgifter och vi lämnar inte ut information till tredje part.

FHUKH skyddar dina personuppgifter.
Det är viktigt att du som lämnar personuppgifter till FHUKH ska vara trygg med hur vi behandlar dina uppgifter. Vi värnar om din integritet och din kontroll över dina uppgifter. Den 25 maj 2018 ersätts Sveriges personuppgiftslag (PuL) med EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Den nya lagen är anpassad till hur samhället ser ut idag och omfattar behandling av personuppgifter oavsett om det sker analogt, digitalt, i register, brev eller epost med mera. Reglerna i den nya dataskyddsförordningen är tydligare och striktare än i PuL och innebär därför att skyddet för dina uppgifter blir ännu starkare. Personuppgifter är allting som kan identifiera en person, till exempel namn, adress, personnummer och telefonnummer. Vi sparar inga onödiga personuppgifter och sparar inte uppgifterna längre än vi behöver dem för ändamål som till exempel att hantera din intresseanmälan, skicka nyhetsbrev, annan information eller frågor om gåvor till vårt arbete för katterna. Du behöver inte göra något med anledning av denna lagändring, utan får den här informationen för att du ska veta hur vi behandlar dina uppgifter. Du kan alltid kontakta oss om du vill att vi ändrar eller raderar dina uppgifter. Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part.