Intresseanmälan, jourhem/akuthem

Vi är jätteglada att du är intresserad av att bli jourhem! Om du inte redan läst informationen om vad det innebär att vara jour-/akuthem ber vi dig göra det innan du fyller i ansökan.

Viktigt att veta:

 • Vi verkar i Stockholmsområdet (och inom 10 mils radie)
 • Alla katter jouras som innekatter. Har du/ni balkong skall den vara innätad eller inglasad innan katten flyttar in
 • Vi genomför en telefonintervju och hembesök innan katten flyttar in

Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på alla intresseanmälningar, men vi gör så gott vi kan. Vi är också mycket selektiva när det gäller adoption/jourhem, och förbehåller oss rätten att neka en ansökan utan att ange specifika orsaker.

Intresseformulär

 • OBS! Vi kan inte placera katter mer än 10 mil från Stockholm.

 • Vi har som krav på att balkong/fransk balkong/uteplats ska vara innätad med träreglar som byggs som en ram, som man sedan fäster nätet i. Är detta inte ett alternativ för dig/er så kommer vi ej gå vidare.
 • VIKTIGT! Egna katter måste minst vara vacinerade mot kattsnuva och kattpest senaste året för att du ska kunna ta emot jourhemskatt från oss pga smittorisken.
 • Notera att alla våra jourhemskatter ska hållas inomhus!
 • Notera att katter som kommer direkt utifrån till hem där det redan finns andra katter/djur alltid behöver vara för sig själva i separat utrymme tills man är säker på att de är friska och ej bär på någon smitta innan de de kan introduceras till nya katter/djur.
 • Flera alternativ är möjliga.
 • Vi ser helst att man kan vara jourhem i minst 6 månader.
 • Om du ej medger detta så kan du tyvärr inte bli jourhem hos oss.

FHUKH skyddar dina personuppgifter.
Det är viktigt att du som lämnar personuppgifter till FHUKH ska vara trygg med hur vi behandlar dina uppgifter. Vi värnar om din integritet och din kontroll över dina uppgifter. Den 25 maj 2018 ersätts Sveriges personuppgiftslag (PuL) med EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Den nya lagen är anpassad till hur samhället ser ut idag och omfattar behandling av personuppgifter oavsett om det sker analogt, digitalt, i register, brev eller epost med mera. Reglerna i den nya dataskyddsförordningen är tydligare och striktare än i PuL och innebär därför att skyddet för dina uppgifter blir ännu starkare. Personuppgifter är allting som kan identifiera en person, till exempel namn, adress, personnummer och telefonnummer. Vi sparar inga onödiga personuppgifter och sparar inte uppgifterna längre än vi behöver dem för ändamål som till exempel att hantera din intresseanmälan, skicka nyhetsbrev, annan information eller frågor om gåvor till vårt arbete för katterna. Du behöver inte göra något med anledning av denna lagändring, utan får den här informationen för att du ska veta hur vi behandlar dina uppgifter. Du kan alltid kontakta oss om du vill att vi ändrar eller raderar dina uppgifter. Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part.