Jansson

Kön: Hane
Född: 2013
Status: Adopterad

Jansson.

Han har en sorglig historia. Han hade en ägare. Som i dagarna överlät honom till oss. Han har typ aldrig vart inne i sitt hem. Det bor två andra katter där. Han har blivit utsläppt okastrerad. Omärkt. Och dragit på friarstrå. Byggt upp sitt revir.

För några år sedan så fick jag frågan om honom då man trodde han var hemlös. Men han fick komma till ett annat katthem. Ägaren hittades. Och han fick komma tillbaka dit men drog ut på en gång.

Han hade en flickvän. Skriver hade, för hon lever inte längre. Det finns ett behandlingshem där det finns snälla människor som jobbar. De har ställt ut mat till katterna. Byggt ett skydd. En del har fått komma till katthem eller nya hem. Men Janssons flickvän hann aldrig dit. Hon låg och kved en dag vid gaveln på byggnaden och jamade hjärtskärande. Hon kunde inte gå. Hennes bakdel var paralyserad. De åkte med henne till veterinären och där fick hon somna in.

Jansson och flickvännen höll ihop och myste tillsammans. Men när hon försvann så letade Jansson efter henne i flera veckor. Gick omkring och ropade. Fick inget svar...

Han har börjat hålla till mer och mer där det finns skydd och mat. Hem vill han inte gå. Ägaren har uppmanats att kastrera honom. Men vill inte förstå. Tycker han har blivit en vildkatt. Men nu började han se risig ut och folk var bekymrad över denna katt som har en ägare men som inte tar hand om sin katt. Men de lyckades övertala ägaren att överlåta katten till oss då hen ändå hade tänkt avliva honom. Hur hen nu skulle få tag katten vet jag inte. Men ägaren var lättad att vi ville ta över honom.

Nu ska väl turen vända för Jansson. Han är nu i tryggheten och ska få vård, omsorg och kärlek samt ett hem som värdesätter honom.