Kön: Hane
Ålder: 20

Junior är en katt som älskar människor och river gärna av några konster för att få stå i fokus när gästerna kommer på besök. Junior är en lättsam och kärleksfull och älskar att mysa, gör sina behov på lådan och låter julgranar och prydnader förbli orörda. Han vill vara med överallt och håller gärna ett vakande öga vid matlagningen, sällskapar i tv-soffan och sover vid fotänden av sängen om natten.

I tidigare hem har han fått kritik för sin något intensiva stämma som gärna ljudat även nattetid. I jourhemmet där han bor nu används feliway kontinuerligt och med tiden har jamandet om natten helt försvunnit.
Men som ägare till Junior är det bra att uppskatta en kommunikativ och något pratsam kattkompis.

Junior älskar fåglar, både att titta på dem som flyger utanför balkongen, leka med fjäderspöt och att äta kattmaten med kycklingsmak. En annan favoritaktivitet är att i lägenheten leta efter gömda kattgodisar.

Mindre populärt hos Junior är andra katter och yngre barn som kan stjäla hans glans i rampljuset, Junior är en soloartist och passar bäst i den familj där han får vara ensam stjärna.