Malte

†2022-07-10

Kön: Hane
Född: 2012
Försäkringsfadder: Eila Sandberg

Ännu än pälsängel.
Malte fick somna in igår. Hans tarmar har helt sluta fungera. De jobbar inte fram avföringen utan det byggs bara på och trycks ihop. Hans ändtarmskolon är förstorad. Hans tarmar var full med avföring. Han kunde inte heller kissa.
Malte kommer från kattsamlaren. Vi fångade in honom 2016. Han är en av de med mest synliga inavelsproblem. Han är krum i benen, korta små ben, smalt bäcken, sneda ögon som är ljuskänsliga, dålig syn. Han krampar. Vilket han fick medicin för.
Vi såg honom ligga i ett buskage och han såg döende ut. Han reagerade inte på ljud eller lukt. Vi ställde fälla som han inte brydde sig om. Vi lyckades till slut få ut honom från under buskaget där vi inte nådde honom och han vinglade iväg och vi kunde sätta honom i en transportbur.
Många veterinärer har ringt och sagt att han är dämpad och tror han är döende när han har vart inlagd för förstoppning och velat avsluta hans liv. Då får man förklara för dem att nä, det är så Malte ser ut och beter sig.
Han har betytt väldigt mycket för oss då han är en väldigt speciell individ. Han har bott hos mig och mellanlandade i ett annat jourhem innan han kom till min dotter och där har han bott i 2,5 år. Där skulle han få bo resten av hans liv. Vilket han oxå gjorde.
Men hans förstoppningar har vart en utmaning. Tog ett tag innan vi hittade en foderkombination som fungerade på honom. Och allt fungerade bra i över ett år. Sen var han in på munsaneringen som var nödvändig. Han fick lunginflammation efter narkosen och förstoppning. Allt stannade av efter narkosen. Vi var in två ggr och de fick tömma. Hoppades med lite tid att det skulle komma igång igen och tyvärr gjorde det inte det.
Min dotter har gjort filmen på Malte och skrivit nedanstående text
”Ikväll är det ingen godkväll…
Ikväll är de en kväll av stor sorg, ett tungt hjärta och många tårar.
Många här inne och många som följer föreningen vet vem Malte är, han har varit med oss i många år, många år av sjukdomsfall pga krampen och krångliga tarmar. Tarmar som gjort att han ibland inte kan bajsa, att tarmarna då fylls av avföring så man behövt åka in och få hjälp av veterinären med tömning på intensiven.
De har inte varit lätt för honom.
Men trots det så har han haft ett relativt bra liv, han hittades utomhus i en koloni med andra katter. Han fångades in, o tur var de.
När jag var yngre och bodde hemma så bodde Malte i mitt rum med mig, jag fick då en natt vittna mitt första krampanfall på katt, jag satte mig bredvid honom och fanns vid hans sida tills det var över.
Han flyttade sedan till ett jourhem där han bodde en längre tid. Han kunde sedan inte bo kvar pga en flytt som skulle ske till en annan stad. Han fick då flytta hem till mig på heltid i min egna lägenhet.
Här har vi bott tillsammans i 2,5 år, han har haft katter och hundar runtom sig hela tiden sen dess. Han har varit hur lugn som helst med att få massa kompisar. Men Malte är lite som Ferdinand, han gillar att sitta för sig själv, titta ut i tomma intet, ta långa sovstunder, leka lite med bollar ibland, ta en promenad genom lägenheten och sen avnjuta en liten borstning
Malte var en otroligt speciell katt, en mycket go, snäll, enkel och speciell kille. Han fick en otroligt stor plats i mitt hjärta. Där han föralltid kommer stanna
Men ikväll… ikväll tog de slut. Hans inre organer ville inte längre jobba som dom skulle.. han slutade bajsa och kissa. Ikväll togs de tuffaste beslutet nånsin, att låta han få gå vidare, gå vidare till ett ställe där han slipper han ont. Där han kan vara fri och njuta i lugn och ro.
Ikväll sa vi hejdå till Malte, ett sista hejdå.
Älskade lilla lilla Malte, de är redan tomt utan honom, trots fullt hus med andra djur.
Påbörjade hans middag innan jag fick hindra mig själv. De kommer ta tid att läka och förstå den här bortgången.
Världen bästa lilla kille
Vila i frid nu min lilla klump, så ses vi nog snart igen!”
Sov sött Malte. För alltid älskad, för evigt saknad