Vanja

†2020.06.18
Kön: Hona
Född: 2010-2012
Försäkringsfadder: Gunilla Byström

Lilla Vanja sågs haltande springa i ett industriområde i Västberga. En månad tog det innan vi fick in henne med hjälp av Gunilla som jobbar där.

Fick veta att hon sprungit där i många år då någon dumpat henne och en till katt i området. Hon hade stora kocker på ryggen.

Hon har bott i ett och samma jourhem och det har vart lite olika små bekymmer med henne. Hon har patella luxation vilket orsakade hennes hälta. Artros. Hon hade skov när hon var svår att få att äta. Hon började slicka i sig sand.

På senare tid så började hon kissa utanför lådan. Urinprov visade på misstänkt urininflammation. Hon fick metacam.

Några dagar senare så bokade vi in henne på blodprov och undersökning. Hon hade förhöjda njurvärden. Anemisk. Köpte njurfoder. Remiss till buk ultraljud.

Igår morse så krampade hon. Vi åkte in akut och hon blev inlagd på iva. De kollade blodgas. Tog urinprov. Väldigt utspätt. Gav henne dropp då hon var väldigt uttorkad. På em ringde de. Hon hade då ätit lite. Inte krampat men var fortfarande torr. Levervärdet var normalt. Vi diskuterade ultraljud och hon bokades in.

Ultraljudet visade på förstorad lever. En stor massa som tryckte mot levern. Inflammerad bukspottskörtel. Förtjockade tarmväggar. Skrumpna njurar.
Lilla Vanja. Du fick somna in i jourhemsmattes famn och vila ditt lilla söta huvud i mattes hand. Vi är så ledsna. Speciellt din matte som du hade ett starkt band till. Hon var din. Du ville alltid ligga i mattes knä och gosa. Hon gav dig ett hem fyllt med kärlek och omsorg.

Sov sött, vila i frid. Alltid saknad, alltid älskad.